Diabetes ; Bolehkah ia diatasi?Menurut kajian Morbiditi Kebangsaan, pada tahun 2011 Malaysia merekodkan 15.2 peratus pengidap Diabetes berbanding hanya 11.6 peratus pada 2006. Pada tahun 2014 dikatakan sebanyak 2.6 juta rakyat negara ini menghidap Diabetes dan pada tahun 2015 kajian mendapati penyakit itu meningkat kepada 17.5 peratus iaitu kira-kira 3.5 juta orang sekaligus menyenaraikan Malaysia antara negara yang mempunyai peratusan pesakit diabetes yang tinggi di Asia Tenggara. Hakikatnya statistik yang begitu merisaukan ini meletakkan Malaysia di tangga ke-10 di dunia dengan jumlah penghidap kencing manis teramai mengikut Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO).

Apa itu Diabetes?

Diabetes atau kencing manis adalah penyakit popular menyerang rakyat Malaysia. Diabetes merujuk kepada bacaan gula (glukosa) dalam badan kita yang melebihi paras normal. Gula merupakan sumber tenaga bagi badan kita tetapi jika berlebihan akan menyebabkan masalah kesihatan.

Gejala Diabetes

Bagaimana untuk anda tahu samada anda menghidap diabetes sebelum berjumpa dengan doktor? Terdapat pelbagai gejala yang menunjukkan anda mungkin menghidapinya. Jika anda mengalami tanda-tanda di bawah, anda perlu segera berjumpa dengan doktor untuk pemeriksaan lanjut dan pengesahan darinya.


Faktor Penyebab Diabetes

  1. Memiliki Orang Tua Atau Saudara Dekat Yang Menderita Kencing Manis
  2. Usia Lebih Dari 40 Tahun
  3. Pola Makan Yang Salah
  4. Gaya Hidup Yang Tidak Dapat Menghindari Stres
  5. Berat Badan Melebihi Normal Atau Obesiti
  6. Mempunyai Pengalaman Melahirkan Bayi Dengan Berat Lebih Dari 4kg
  7. Mengalami Diabetes Ketika Hamil
  8. Kurang bersenam
  9. Merokok dan Meminum Alkohol
  10. Memiliki sejarah Hypertension


Bagaimana Vivix boleh mengatasi Diabetes?

Pada post kali ini, Kj nak huraikan sedikit sebanyak tentang bagaimana produk Shaklee, khususnya Vivix boleh membantu mengatasi masalah Diabetes. Apa itu Vivix Shaklee? Sebelum meneruskan post ini, ingin Kj tegaskan bahawa Vivix Shaklee bukanlah UBAT kencing manis tetapi ia merupakan Supplement yang membantu untuk mengurangkan dan menstabilkan kandungan gula dalam darah selain berfungsi antioksidan yang melindungi sel-sel badan dari kerosakan akibat serangan dari radikal bebas.

Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol dapat memberi manfaat kepada penghidap diabetes dengan:

Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”) 

Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak.  Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.

Mengawal kepekatan gula dalam darah

Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.
Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera

Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.

Mencegah pembentukan protein AGE

Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.

Jom kita tengok apa kata pengguna yang sudah mengamalkan Vivix dan berjaya menurunkan paras bacaan gula dalam darah.Pelbagai kisah kegembiraan disebalik gambar yang Kj kongsikan dari testimoni ini. In Sha Allah, Vivix sangat-sangat disyorkan pada mereka yang menghidap penyakit kronik seperti Diabetes ini.

Ramai di kalangan customer Kj membeli Vivix untuk dihadiahkan kepada orang tua mereka 😍

Anda juga ingin cuba?
Harga runcit bagi satu botol Vivix adalah RM503.50

Tetapi dengan pembelian Twin Pack, anda boleh menikmati penjimatan sebanyak RM200 dan mendapat KEAHLIAN PERCUMA; BONUS - Anda juga layak menerima REBAT TUNAI.

Ingin mencuba Vivix dengan harga istimewa? Hubungi Kj :)
Kj pasti setiap ringgit yang anda laburkan untuk Vivix adalah berbaloi-baloi!!

In Sha Allah, Vivix mampu dan TERBUKTI berkesan melawan penyakit Diabetes

Ada kemusykilan? Jangan segan-segan contact Kj ok :)
PM/ Whatsapp : 0 1 8 7 7 8 5 2 5 0
Instagram : @kedai_ju

0 comments:

Post a Comment