Alternatif Terbaik Buat Penghidap Darah Tinggi


Lebih 17.2 juta manusia meninggal dunia setiap tahun akibat penyakit kardiovaskular, dengan itu menjadikannya penyebab utama kematian di seluruh dunia.

Penyakit tekanan darah tinggi semakin meningkat di Malaysia sepanjang 10 tahun kebelakangan ini dan kini membabitkan kira-kira 4.8 juta rakyat Malaysia, kata Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr. Mohd. Ismail Merican.

Kira-kira 43 peratus rakyat Malaysia yang berumur melebihi 30 tahun menderita penyakit kronik ini, iaitu peningkatan daripada 33 peratus yang direkodkan pada tahun 1996, tambah beliau dalam ucapan pembukaan di Mesyuarat Tahunan Saintifik Ketujuh Persatuan Hipertensi Malaysia. Sumber : Utusan Online.


Apakah itu darah tinggi?
Setiap orang mempunyai tekanan darah. Apabila darah dipamkan melalui arteri, daya tenaga akan terhasil pada dinding dalam saluran darah. Jumlah darah yang dipam oleh jantung dan daya tahan yang diberikan oleh arteri akan menentukan tekanan darah kita.
Tekanan darah dicatatkan dalam 2 angka. Angka di atas (tekanan darah sistolik) mengukur tekanan apabila jantung mengepam darah keluar. Angka yang di bawah pula (tekanan darah diastolik) mengukur tekanan apabila jantung berehat.
Tekanan darah berbeza-beza mengikut masa tertentu dalam sehari dan aktiviti yang kita lakukan. Ia perlu diperiksa beberapa kali untuk menentukan purata tekanan darah tinggi yang tepat.


Apakah itu tekanan darah tinggi?
Apabila anda dikatakan mendapat darah tinggi atau hipertensi, ia bermakna saluran darah anda menjadi sempit dan sesak menyebabkan jantung terpaksa mengepam lebih kuat untuk mengatasi kesempitan itu. 
Bila ini terjadi darah akan menekan lebih kuat ke dinding saluran darah untuk laluannya ke tisu badan. Lama-kelamaan, mendapan lemak akan tersangkut dan terkumpul pada dinding menyebabkan arteri menjadi keras. Proses ini dikenali sebagai aterosklerosis. 
Jantung sekarang terpaksa berkerja lebih kuat untuk menolak darah melalui arteri-arteri yang sempit dan keras ini. Oleh yang demikian, tekanan darah akan tercatat lebih tinggi atau bersamaan 140mm hg untuk tekanan sistolik dan lebih tinggi atau bersamaan 90mm Hg untuk tekanan diastolik, walaupun dalam masa rehat. 
Kadang-kala darah beku terjadi di celah-celah saluran arteri yang sempit ini menyebabkan berlakunya serangan jantung atau strok (angin ahmar).


Inilah penyakit yang seringkali kita dengar dihidapi oleh rakyat Malaysia. Dengan keadaan sekeliling yang serba mencabar sekarang, semakin ramai diramal akan menghidap penyakit tekanan darah tinggi. Ekonomi tak menentu, bebanan kerja, tekanan dalam pembelajaran, harga minyak dan barang yang semakin meningkat, cara pemakanan, dan pelbagai lagi faktor boleh menjadi penyebab kepada penyakit ini.

Ibarat saluran paip yang tersumbat, pasti air tak dapat mengalir dengan lancar, lama-lama boleh pecah. Itulah ibaratnya saluran darah penghidap tekanan darah tinggi.

Post kali ini, Kj akan fokuskan kepada alternatif utama yang diyakini dapat menyelesaikan masalah tekanan darah tinggi. Alternatif yang Kj maksudkan adalah Vivix Shaklee 💕


Kenapa VIVIX?

Apa kaitan Vivix dengan penyakit tekanan darah tinggi? Berkesan ke?

💕Kandungan Vivix yang kaya dengan resveratrol sangat-sangat membantu dalam mengurangkan risiko penyakit jantung dan tekanan darah tinggi.

💕  Resveratrol dapat menurunkan trigliserida , LDL, dan lemak berlebihan di dalam darah serta meningkatkan nisbah kolesterol HDL dan LDL.

💕Resveratrol di dalam Vivix juga berperanan sebagai "pembersih pembuluh darah", membantu menurunkan kepekatan darah dan mencegah terbentuknya pembekuan darah. 

💕Resveratrol yang terkandung di dalam Vivix juga dapat mencegah terbentuknya arteosklerosis (keradangan pada pembuluh darah)

💕 Mencegah kekejangan pembuluh darah

💕 Mengawal bekalan darah normal ke seluruh jaringan dan organ tubuh

💕 Memperbaiki pengerasan pembuluh nadi dan tekanan darah serta mencegah penyakit yang berkaitan dengan saluran darah

Dalam erti kata lain, Vivix membantu memastikan pengedaran darah penghidap tekanan darah tinggi supaya ianya berjalan dengan lancar dan memastikan tiada pembekuan darah beralaku yang boleh menyebabkan stroke.

Alhamdulillah, sudah ramai penghidap tekanan darah tinggi kini bebas dari penyakit itu dan kini tidak lagi bergantung pada ubatan hospital (atas nasihat doktor). Walaupun harga bagi sebotol Vivix adalah tinggi, tetapi jika hendak dibandingkan dengan kos rawatan yang kita perlu tanggung dan kebimbangan risiko penyakit ini, tak salah untuk kita laburkan duit ke arah kesihatan yang mantap. Dan pelaburan untuk sebotol Vivix adalah satu pelaburan yang dijamin berbaloi!
Jom kita tengok apa kata pengguna yang puas hati dengan Vivix untuk masalah Tekanan darah Tinggi;


Harga runcit bagi satu botol Vivix adalah RM503.50,

Tetapi dengan pembelian Twin Pack, anda boleh menikmati penjimatan sebanyak RM200 dan mendapat KEAHLIAN PERCUMA; BONUS - Anda juga layak menerima REBAT TUNAI.

Ingin mencuba Vivix dengan harga istimewa? Hubungi Kj :)

In Sha Allah, Vivix mampu dan TERBUKTI berkesan melawan penyakit Tekanan Darah Tinggi.

Ada kemusykilan? Jangan segan-segan contact Kj ok :)
PM/ Whatsapp : 0 1 8 7 7 8 5 2 5 0
Instagram : @kedai_ju

1 comments:

Post a Comment