Testimoni Alfalfa Complex

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..

Kalau post sebelum ini, Kj dah share tentang fungsi dan kelebihan Alfalfa Complex, untuk post kali ini Kj nak share pula himpunan testimoni dari pengguna Alfalfa Complex :)

Masalah Haid Tak Teratur


 Masalah Keputihan



Masalah Sembelit



Masalah Resdung

Milkbooster

Ini adalah antara testimoni dari antara ribuan pengguna Alfalfa Complex yang ternyata berpuas hati dengan keberkesanannya.

Pada bulan ini anda boleh menggandakan duit anda kerana setiap pembelian 1 botol Alfalfa Complex, anda akan mendapat 1 lagi secara PERCUMA.

Jangan lupa dapatkannya dari Kj ya :) atau klik sahaja gambar di bawah untuk pembelian secara terus.




Ada kemusykilan? Jangan segan-segan contact Kj ok :)
PM/ Whatsapp : 0 1 8 7 7 8 5 2 5 0
Instagram : @kedai_ju

Alfalfa si Jamu Moden

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum w.b.t..

Bila sebut sahaja perkataan jamu, pasti ianya sinonim dengan wanita.

Jamu juga sinonim dengan rasa yang pahit, bau yang tidak menyelerakan dan terpaksa detelan demi untuk kesihatan dalaman dan kecantikan.

Tetapi, tahukah anda, Shaklee juga ada mengeluarkan produk yang hebat dan turut digelar sebagai Jamu Moden. Yang lebih menarik, ianya sesuai untuk lelaki juga ;)



Alfalfa Complex sebenarnya bukanlah produk baru. In fact Alfalfa dah dibangunkan oleh Dr. C Forrest Shaklee sejak tahun 1950an dan merupakan produk Formulasi Signature Shaklee.
Raja Segala Tumbuhan
Alfalfa dikenali sebagai ‘Raja Segala Tumbuhan’ kerana khasiatnya yang kaya dengan segala nutrien.  Medicago sativa adalah Alfalfa bergred paling tinggi dalam kumpulan tumbuhan ini.
Alfalfa diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas daripada pestisid, hebisid dan menggunakan bahan kompos iaitu baja bukan kimia. Tumbuhan ini ambil masa 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh capai sampai 20 kaki dalam tanah untuk serap pelbagai nutrisi. Nama Alfalfa ni ada disebut dalam Al-Quran tau.

Daun Alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun yang matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Bahagian lain yang tak penting dilupuskan. Alfalfa telah digunakan sejak lebih 1500 tahun dulu.

Kebaikan Dan Manfaat Alfalfa Complex

  1. Kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat kalian Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat dalam buah-buahan mahupun sayuran. Alfalfa kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji Alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.
  2. Mencuci hati, darah dan usus Merupakan agen detoksifikasi. Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  3. Melawan alahan Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (Athletes’s foot) dengan berkesan.
  4. Baik untuk perubahan patology dalam usus dan perut  Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
  5. Menyingkirkan lemak dan kolestrol Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada Alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
  6. Melawan tumor Untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  7. Melegakan keletihan Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.
  8. Mencegah dan memperbaiki Arthritis Memperbaiki sakit akibat Arthritis.
  9. Membantu memelihara dan penjagaan kesihatan dalaman wanita Alfalfa membantu menyeimbangkan hormon dan memperbaiki sistem reproduktif wanita. Secara tak langsung ianya baik untuk kesihatan rahim dan kesuburan. Dalam masa sama boleh membantu mengurangkan masalah keputihan dan vagina berbau. Alfalfa juga boleh meningkatkan libido wanita kerana sifatnya yang estrogenic.
  10. Menggalakkan penghasilan susu ibu Sejak sekian lama Alfalfa diamalkan untuk menggalakkan penghasilan susu ibu ataupun sebagai milk booster. Ini kerana sifat Alfalfa sebagai tumbuhan yang galactogouge.
Ya, Alfalfa sememangnya mempunyai pelbagai khasiat, tambahan pula ianya sangat murah. Bayangkan 1 botol saiz kecil dari Shaklee mengandungi 330 biji harganya cuma RM56.95. Botol bersaiz besar pula mengandungi 700 biji tablets dengan harga RM103.35..Dan pastinya jika anda menjadi ahli Shaklee, harganya lebih murah dari itu :)

Okay, jom kita tengok pula apa yang terkandung di dalam Alfalfa Complex ini.





Vitamin yang ditemui dalam Alfalfa:


Vitamin A – untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakkan pertumbuhan sel; menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan.

Vitamin E – melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara; kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot; memperbaiki fungsi imun; menguatkan otot di dalam badan; membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah; membantu fokus mata.

Vitamin U – menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.

Vitamin B6 – membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak; menggalakkan kesihatan saraf dan kulit; membantu mengurangkan loya.

Vitamin K – penting bagi pembekuan darah; penting dalam fungsi hati; menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur.

Vitamin D – mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlu kanuntuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat.




MINERAL yang ditemui dalam Alfalfa:Kalsium – membina dan mengekalkan tulang dan gigi; membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan; mengawal rentak jantung, melegakan saraf.

Zat Besi – diperlukan dalam pembinaan hemoglobin; membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.

Kalium – perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim; juga untuk digests lemak
.
Fosforus – diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.

Klorin (klorida) – elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.

Sodium – mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.

Silikon Magnesium – membantu badan untuk menangani sembelit; ketahanan saraf; melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.





Pada sepanjang bulan ini, setiap pembelian 1 botol Alfafa Complex anda akan mendapat 1 lagi botol secara PERCUMAPromosi ini berlangsung selagi stok masih ada ya :)

dan sebelum Kj terlupa, Alfalfa Complex ni boleh dijadikan masker muka + skrub juga tau ;)
Jimat kan..Anda dah tak perlu untuk beli masker muka dan skrub lagi..Semuanya dalam 1 botol sahaja!



Jangan lupa PM Kj ya, atau kalau nak lagi mudah, Order sahaja disini dengan klik pada gambar di bawah



Ada kemusykilan? Jangan segan-segan contact Kj ok :)
PM/ Whatsapp : 0 1 8 7 7 8 5 2 5 0
Instagram : @kedai_ju

Berkesankah Lecithin ni? Apa kata pengguna?

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum w.b.t

Kalau dalam post sebelum ni, Kj dah share sedikit sebanyak tentang kebaikan Lecithin, kali ni Kj nak share pula lambakan testimoni pengguna Lecithin yang ternyata telah jatuh cinta padanya :)




























Haaaaa....best kan? Ada banyak lagi testimoni hebat yang kalau Kj share di sini pun takut korang malas nak scroll dah..hehe

Apa lagi, jangan tunggu lama-lama, Lecithin Buy 1 FREE 1 tau bulan ni. Cepat-cepat PM kj ya! Ataupun, kalau nak lagi cepat, klik sahaja gambar di bawah untuk pembelian secara terus :)



Ada kemusykilan? Jangan segan-segan contact Kj ok :)
PM/ Whatsapp : 0 1 8 7 7 8 5 2 5 0
Instagram : @kedai_ju


Lecithin Si Pencair Lemak

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum w.b.t..

Sesuai dengan promosi sepanjang Februari ini, Kj nak memperkenalkan Lecithin dan keistimewaannya pada anda.

Kenapa ianya popular di kalangan pengguna produk Shaklee?
Apa keistimewaannya?
Apa fungsinya?
Siapa yang boleh makan Lecithin?
Berapa harganya?

Jom..Kj kupaskan satu per satu untuk tatapan anda :)



Apa itu LECITHIN?

Lecithin itu sendiri adalah lemak. Ya, ianya lemak. Tetapi lemak baik :)

Lecithin dinamakan sebagai pengimulsi semulajadi kerana ia mempunyai keupayaan menguraikan lemak kepada molekul lebih kecil supaya senang disingkirkan dari tubuh badan kita. Dalam bahasa ringkasnya, ia akan menyebabkan lemak yang masuk ke dalam badan kita terapung dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran.

Lecithin tidak boleh dihasilkan sendiri oleh tubuh badan kita tetapi kita sangat memerlukannya.

Kapsul Lecithin dari jarak dekat :)

Bantu turunkan berat badan
Lecithin Sangat terkenal dalam membantu menurunkan berat badan dan pelansingan badan di mana lecithin membantu menghalang tubuh daripada menghadapi masalah obesiti. Pengambilan supplement lecithin dalam kuantiti yang banyak iaitu maksimum 6 biji sehari dapat mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelansingan yang seimbang. 


Lecithin bertindak sebagai "pembersih" salur darah, membantu mengemulsi dan memetabolismakan lemak, menurunkan kolestrol dan trigliserid dalam tubuh. 



Membantu tubuh menyerap vitamin A, D, E dan K yang bersifat larut lemak dengan lebih berkesan. 



Menghalang enapan lemak hati
Menjaga kesihatan hati dengan menghalang enapan lemak pada hati, sirosis hati dan mencegah hati berlemak serta membantu memulihkan kesihatan hati bagi orang yang menghadapi masalah kesihatan hati. 





Melambapkan dan menghaluskan kulit

Soya lecithin membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit dan menjadikan kulit lebih cantik dan gebu, mengaktifkan metabolisma sel dan seterusnya membantu melambatkan proses penuaan. Ia juga bagus untuk mencegah eczema.


Mencegah dan menangani masalah alergi
Antara manfaat lecithin juga adalah dapat menghalang platelet darah dari mengaktifkan tisu gegelung dalam salur darah yang boleh menyebabkan alergi pada tubuh seperti penyakit kulit dan menjadi punca kepada dermatitis dan demam alergi. Jadi, secara tidak langsung lecithin juga berupaya membantu menangani masalah alergi pada tubuh. 


Soya lecithin mengelmulsi kolestrol berlebihan yang menjadi punca kepada 90% kes batu karang dan dapat menyekat kejadian batu karang. 





Memperbaiki daya ingatan
Kolina yang terdapat dalam soya lecithin membentuk penghantar saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang penyakit nyanyuk dan juga meringankan stress. Wanita hamil disyorkan mengambil lecithin dalam jumlah yang secukupnya untuk menggalakan tumbesaran sihat janin. 

Memperbaiki tekanan darah tinggi dengan cara menghalang pengerasanarteri atau penebalan pada pembuluh arteri (arteriosklerosis)dan menggalakan peredaran darah.


Memperbaiki masalah prostat dan urethra lelaki 
Pengambilan supplement lecithin sebanyak 6 biji sehari turut memperbaiki masalah prostat dan urethra lelaki 


Menangani masalah sembelit
Soya lecithin juga bermanfaat dalam meringankan masalah sembelit kerana lecithin membantu melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus yang menjadi penyebab sembelit. 





Lecithin juga berguna untuk kesihatan rambut dimana khasiat lecithin menjadikan rambut lebih sihat, kuat dan berkilat. 

Bukan sebagai ejen pelansingan sahaja tetapi juga membantu mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala-gejala menopous. 





Meningkatkan penyerapan zat ke dalam badan

Lecithin berperanan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari ke dalam sel-sel badan dengan lebih berkesan kerana kekurangan kolina yang terdapat dalam lecithin merupakan antara penyebab memberan sel mengeras dan menyukarkan proses penyerapan zat-zat penting. Banyak faktor yang mendorong kepada pengerasan sel terutamanya bahan-bahan kimia dari persekitaran yang tercemar, bahan-bahan logam yang diserap oleh tubuh yang terdapat pada makanan harian, penambah perasa makanan, bahan racun serangga dll. 


Membantu membina sistem imunisasi yang kuat
Soya lecithin membantu membina sistem imunisasi yang kuat dengan menyalut sel darah merah dalam tubuh dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria. Struktur lecithin juga dapat melindungi sel-sel tubuh dari teroksida 


Menangani masalah 'bengkak susu'
Lecithin juga berfungsi untuk mengeluarkan "clogged duct" yang menyebabkan puting 'nipple' tersumbat. Pengambilan setiap hari secara tidak langsung dapat mencuci "clogged duct" dan seterusnya melancarkan pengeluaran susu ibu. Sesiapa yang menghadapi masalah puting tersumbat bak kata orang tua-tua boleh gunakan lecithin. Kiranya dapat turunkan berat badan, kulit cantik, rambut cantik berkilat, masalah lupa lepas bersalin pun dapat diatasi.



Siapa yang perlu amalkan Lecithin?

Lecithin ni bukan khusus untuk mereka yang ingin turunkan berat badan sahaja tau, tetapi sesuai untuk ramai lagi.

  1. Penghidap Diabetes / Kencing ManisKerana pesakit kencing manis memang perlukan Lecithin dan tidak boleh kekurangan Lecithin.
  2. Mereka yang mengalami masalah keguguran rambutLecithin diperlukan kerana ia mengandungi inositol.
  3. Penghidap Strok.
  4. Penghidap Sakit Buah PinggangLecithin mengandungi Kolina. Ia dapat membantu memproses protein dan secara tak langsung dapat membantu meringankan buah pinggang.
  5. Mereka yang mengalami masalah pelupa.
  6. Mereka yang mengambil karbohidrat yang banyak ; Karbohidrat dapat membentuk lemak dalam darah.
  7. Mereka yang mengalami masalah fokus.
  8. Ibu yang menyusukan anak ; Lecithin dapat membantu melancarkan air susu serta dapat mengurangkan masalah bengkak susu.
  9. Mereka yang menghadapi masalah penghadaman.
Ya..bestkan Lecithin ni..dan apa yang bestnya lagi harganya sangat murah..dan yang paling besttt..sepanjang Februari ini, dengan setiap pembelian Lecithin, anda akan dapat lagi 1 botol PERCUMA..ya, FREE :D


Dan..promosi Buy 1 FREE 1 ini juga melibatkan Alfalfa Complex juga :)
Kj akan share kebaikan Alfalfa dalam post lain ok.

Harga sebotol Lecithin adalah RM55.65..dengan harga ini, anda akan mendapat 2 botol Lecithin..best kan?

Jadi, jangan lepaskan peluang anda untuk mendapatkan 360 biji (2 botol) Lecithin dengan hanya RM55.65 :)

Anda berminat nak cuba? Klik pada gambar dibawah :)



Ada kemusykilan? Jangan segan-segan contact Kj ok :)
PM/ Whatsapp : 0 1 8 7 7 8 5 2 5 0
Instagram : @kedai_ju