Kenapa S H A K L E E ?



Tajuk KJ hari ni ; KENAPA SHAKLEE?

Dalam lambakan produk kesihatan yang ada dalam pasaran hari ni, mesti korang nak tau apa yang special sangat dengan Shaklee ni kan? Kenapa mesti pilih Shaklee berbanding brand lain?

Meh sini KJ nak cerita satu per satu sebab Shaklee ni sangat2 best.


Yang pertama-tamanya, STATUS HALAL produk Shaklee di MALAYSIA adalah sah tau..
Sebagai muslim, kita mesti la tengok status halal dulu kan..

Ramai orang bila dengar Shaklee je, terus was2 sebab Shaklee ni syarikat omputih. Tapi..jangan risau, produk yang dipasarkan di negara kita adalah produk yang dijamin HALAL.

Jaminan HALAL ini dikeluarkan oleh ISLAMIC SERVICES OF AMERICA, salah satu badan yang diperakui oleh JAKIM..(boleh refer di website JAKIM).





Kalau korang nak tau, produk Shaklee semuanya BEBAS KIMIA. Produk2nya TAK PERNAH dijalankan ujikaji ke atas HAIWAN..Semuanya diuji ke atas manusia, sebab takde kimia kan.. 😊





Tak perlu disangkal lagi, produk Shaklee sangat berkesan. Dengan konsultasi dan cara pemakanan yang betul dari SID Shaklee, korang PASTI akan dapat hasil yang HEBAT.

Tak kira samada nk kurus, kulit cantik, turunkan kolestrol, masalah tekanan darah tinggi, In Sha Allah semuanya mampu dicapai dengan SHAKLEE. Kalau korang tak dapat rasa apa2, mesti ada something wrong dgn cara pengambilan 😉. KJ boleh syorkan cara yang terbaik untuk korang dapatkan SHAKLEE EFFECTS yang paling awesome






Produk Shaklee kesemuanya dibangunkan oleh saintis2 bertauliah untuk memastikan keberkesanan dan kualiti produk terjamin. Ada juga dikalangan saintis ini menerima Anugeral Nobel tau



Produk Shaklee bukan datang dari kilang lambak tau, takde istilah rebranding..ooppss 🙊



Jadi..memang NO DOUBT produk Shaklee memang TERBAIK :-)








Produk Shaklee diiktiraf produk terbaik DUNIA tau.



Ramai dikalangan atlet olimpik dunia mengamalkan produk Shaklee, tapi tak diwar2kan secara komersial..Sebab Shaklee takde duta secara rasmi..



Kita semua yang mengamalkan Shaklee ini lah sebenarnya duta bergerak Shaklee





Shaklee telah wujud sejak 100 tahun yang lepas. Sampai sekarang Shaklee tetap teguh bertahan di pasaran seluruh dunia.

Kenapa Shaklee masih kekal sehingga sekarang? Sebab produknya sangat berkesan dan diakui ramai. Walau pasaran sekarang mengalami tsunami produk kesihatan, tapi yang terbaik hanyalah Shaklee :-)




Selain dari produk2nya yang diakui BERKESAN dan SELAMAT, Shaklee juga menyediakan peluang kepada semua orang untuk menjana pendapatan.

Syarat pertama, join sebagai ahli ;-)

Shaklee telah membantu ramai warga Malaysia (secara khusunya) menjana pendapatan yang selama ini hanya dalam angan2..Bagaimana caranya? KJ boleh terangkan dalam post yang lain ;-)






Apa yang menarik minta KJ secara peribadi tentang Shaklee ni ialah bisnesnya tak memerlukan modal yang tinggi dan sehingga ZERO MODAL!

Kalau nak pakai modal pun, yuran keahlian Shaklee adalah RM68.90 SAHAJA!
Yuran keahlian valid SEUMUR HIDUP pulak tu..haishhh, mana nak dapat bisnes camni..hihi
Takde renewal fee, takde pembelian minimum, tak perlu maintain pembelian..dan bermacam2 lagi kelebihan!

Haaa..inilah antara sebab kenapa KJ memilih Shaklee sebagai produk pilihan dan juga sebagai sumber pendapatan sampingan KJ :-)

Jom sertai kami di Shaklee!



Ada kemusykilan? Meh kita bincang ;-)

PM/ Whatsapp : 0 1 2 8 7 7 8 5 2 5 0
Instagram : @kedai_ju

Sebab UTAMA Kenapa Kita Perlukan Supplement

Bismillahirrahmanirrahim..


Di zaman Millenium ni dah ramai rakyat Malaysia yang dah mula buka mata dan mengamalkan supplement di dalam diet harian.


Tapi..tak kurang juga yang bersikap skeptikal dengan perkataan supplement ni..Yelaa, bila dengor je perkataan supplement, terus dikaitkan dengan perkataan MLM. Apatah lagi bila sebut supplement Shaklee. Terus kena banned uolls!

Meh KJ nak bagi penerangan serba sikit;



dietary supplement is intended to provide nutrients that may otherwise not be consumed in sufficient quantities.


Dalam bahasa mudah, suplement ni diperlukan untuk melengkapkan nutrien yang kita tak perolehi dari diet harian kita. Ye laa, kita tak boleh jamain yang makanan yang kita telan hari-hari tu boleh bagi nutrien lengkap kan? Kalau korang boleh dapat nutrien lengkap setiap hari tanpa supplement tu, memang KJ tabik spring la..hehe


Sesetengah orang ada yang kurang faham dengan konsep amalan supplements ni. Dieorang cakap takkan asyik nak telan ubat supplement ni je? Tak yah makan benda lain dah ke? Rosak la buah pinggang makan ubat supplement ni banyak2!!


Inilah benda yang KJ nak tekankan, supplement bukannya ubat dan bukanlah pengganti kepada makanan harian kita, tetapi pelengkap makanan kita. Kita boleh je teruskan makan nasik, buah-buahan, keropok lekor, atau mana2 makanan kegemaran, takde masalah pun.. Tapi isunya, kita tak boleh nak pastikan yang semua makanan tu dapat bekalkan nutrien yang cukup untuk tubuh badan. Pengamal supplement bukannya makan supplement aje dalam sehari..kihkihkih...

Okehh..banyak pulak bebelan KJ ni..

Meh sini, kita sama-sama baca KENAPA KITA PERLUKAN SUPPLEMENT




1) Kehilangan Zat Sewaktu Proses Penyediaan Makanan

Proses memotong, menghiris, mencincang bahan makanan boleh menyebabkan berlakunya kehilangan zat pada makanan tersebut.
Ditambah pula penggunaan suhu yang tinggi/panas yang boleh merosakkan zat pada makanan yang disediakan. Contohnya kaedah menggoreng atau deep frying.
Kaedah ini juga boleh menghasilkan lemak trans (trans fat) yang tidak sihat kepada tubuh iaitu menjadi penyebab kepada pengumpulan kolestrol.

2) Pola Pemakanan

Pola makanan yang baik adalah pola makanan sihat dan seimbang, namun penelitian mendapati, banyak orang tidak mendapat  cukup vitamin dan mineral dalam makanan seharian. Sebab itulah kita perlukan suplemen bagi membantu mencapai kesihatan optima dan mengurangkan risiko kesihatan. (American Medical Association Journal 2002; 287: 3127-3129)

3) Gaya Hidup

Gaya hidup yang tidak sihat seperti merokok, minum minuman beralkohol serta kurang melakukan aktiviti fizikal/berolahraga meningkatkan keperluan tubuh untuk zat gizi (vitamin/mineral) tertentu.
Suplemen dapat menampung kekurangan zat di dalam tubuh dengan syarat turut mengambil makanan yang sihat dan seimbang.


4) Pencemaran Berlaku Di Mana Sahaja

Kita sering terdedah dengan perbagai pencemaran dari makanan minuman serta alam sekitar seperti pencemaran udara, air dan sebagainya. Pencemaran yang berlaku boleh merosakkan sel di dalam tubuh.
Suplemen diperlukan bagi mambantu membaiki sel yang rosak serta menghasilkan sel baru yang sihat. Ini kerana tubuh kita sudah tidak mampu menampung kerosakan sel yang berlaku secara berterusan.

5) Memenuhi Keperluan Badan

Badan kita memerlukan dos yang lebih tinggi sesetengah nutrien. Ada kalanya makanan yang kita makan tidak dapat membekalkan zat yang cukup mengikut keperluan tubuh.

6) Vitamin Penting Tidak Dapat Dihasilkan Sendiri

Tubuh kita memerlukan sekurang-kurangnya 13 jenis vitamin untuk pertumbuhan yang optimum. Di antaranya ialah Vitamin ACDEKdan B (Tiamin, Riboflavin, Niasin, Asid Pantotenat, Biotin, Vitamin B6, Vitamin B12 dan Asid Folik).
Walaupun mempunyai peranan yang sangat penting, badan hanya dapat menghasilkan Vitamin D dan K dalam bentuk provitamin yang tidak aktif.
Sumber pelbagai vitamin diperolehi daripada makanan seperti buah-buahan, sayur-sayuran dan suplemen.

7) Gangguan Penyerapan Nutrisi Daripada Makanan

Ada masanya lauk makan tengah hari kita ialah tempe (sumber kalsium) dan sayuran hijau seperti bayam (sumber zat besi). Walaupun kelihatan seperti menu sihat namun kalsium dan zat besi tidak disyorkan di ambil bersama.
Gabungan kedua-dua zat ini akan menghalang tubuh dari menyerap nutrisi yang terlibat. Jadi badan akan kekurangan Kalsium dan Zat Besi pada masa yang sama.

Haa..7 sebab di atas ni adalah antara sebab2 utama kenapa kita kena amalkan supplement dalam diet harian.
'Orang dulu2 boleh je hidup tanpa supplement, sihat wal'afiat & panjang umur lagi' perli kawan KJ..
'Excuse me, orang dulu2 rajin makan ulam, berkebun, makan sayur pun dari hasil tanaman sendiri..Ko asyik dok telan fast food, exercise apatah lagi! Sayur yang ko makan tu, confirm ke takde racun serangga?' balas KJ :-p

Kesimpulannya, di zaman moden ni kita dianjurkan untuk mengamalkan supplement untuk memastikan tubuh badan kita mendapat segala khasiat dengan lengkap. Bila tubuh badan sihat, nak bekerja & beribadah pun senang kan?


Tapi..camne kita nak pilih supplement yang terbaik di sebalik lambakan produk di pasaran sekarang?

Nanti KJ akan kupaskan lagi isu SUPPLEMENT TERBAIK ni ye :-)




Ada kemusykilan? Meh kita bincang ;-)

PM/ Whatsapp : 0 1 8 7 7 8 5 2 5 0
Instagram : @kedai_ju


Wealthy Beauties

Bismillahirrahmanirrahim..



15 Julai 2016, post pertama dari KJ untuk blog Wealthy Beauties ni :-)

Alhamdulillah..



Sebelum tu, KJ nak perkenalkan diri.

Nama KJ, Juriah Abdullah, nama bisnes pulak, Kedai Ju :-D
Jadi, saya bahasakan diri sebagai KJ la ye..tapi jangan disalahertikan sebagai YB Khairi Jamaludin pulak ye.kihkihkih...


Selamat datang kepada semua pembaca Wealthy Beauties.. (mana la tau nanti ramai followers kan, mesti nak cari 1st post dari blog ni kannn...)

Kenapa WEALTHY BEAUTIES?

Dalam banyak2 nama, KJ pilih Wealthy Beauties untuk mewakili legasi bisnes Shaklee ni. Setelah puas memikio (kata org Perak), KJ suka dengan nama ni.

Wealthy - having a great deal of money, resources, or assets; rich.
Beauties - a combination of qualities, such as shape, color, or form, that pleases the aesthetic senses, especially the sight; a beautiful or pleasing thing or person, in particular.

Melalui Shaklee, apa yang KJ nampak, kita boleh achieve dua2 perkara ni iaitu Wealth (Kekayaan) dan Beauty (Kecantikan).

Dah namanya pun bisnes kan, mesti la akan mendatangkan kekayaan dan kejayaan. tapi bagi yang berusaha je tau sebab Shaklee ni bukan untuk orang yang goyang kaki!

Definisi BEAUTIES pada KJ pulak, mestilah cantik kan... Tapi, kalau tak sihat, mana nak datang cantik tu? Haa..kat sini la Shaklee main peranan. Bila amalkan Shaklee, badan jadi sihat dan beauty tu akan terpancar dengan sendirinya..Tak perlu mekap2 tebal gitteww..

Jadi, dari sini la KJ dapat ilham untuk pilih nama ni..best tak?
Kalau tak best pun, KJ peduli apa..hehehe

Apa2 pun, Selamat datang ke blog Wealthy Beauties kepada semua pembaca..
In Sha Allah KJ akan kongsikan pelbagai info menarik, tips2 kesihatan, pengalaman dan mungkin juga berbentuk bebelan..hihi

Tokey Shaklee anda
Ada kemusykilan? Meh kita bincang ;-)

PM/ Whatsapp : 0 1 8 7 7 8 5 2 5 0
Instagram : @kedai_ju